Skip to content
18.1.2023

Kurssitarjontaa Savonlinnassa

MPK-kurssi Savonlinnassa

Savonlinnan reserviläiset ry ja MPK järjestävät Perinneaseiden käyttö- ja huoltokurssin la 4.2.2023. Paikka on Piispanmäen kalusto- ja väestönsuojassa, joka sijaitsee Piispanmäen lukion alapuolella, sisäänkäynti on Kaarlonkatu 3:n takana. Kurssi pidetään Savonlinnan Res ja Resups -yhdistyksien tiloissa ja väestönsuojan kokoustilassa. Maksuton jäsenille.

Kurssin kesto 6h, klo 9-15 lauantaina, 4.2.2023.

Ohjelma:
Aamupäivä 9.00-11.30 Aseiden esittely: tekniikka ja ominaisuudet. Käyttö sotien aikana. Huolto alkaa.
lounastauko 11.30-12.30
Iltapäivä 12.30-15.00 Kurssi jatkuu: aseiden huoltoa, purkua ja kasaamista. Tekniikan testaaminen ja korjaustoimenpiteet.

Käytettävissä oleva kalusto: Kolmen linjan kiväärit 7 kpl, Suomi kp, Pelti-Heikki, Sten, Emma, Lahti-Saloranta pk ja norsupyssy. Lisäksi pistooleja, mm. Ukko-Mauser,
FN Browning. Kalustosta huolletaan, puretaan ja kasataan vain sopiva määrä, ajan puitteissa. Lisäksi esillä Maxim-kk ja kevyt heitin sekä muita perinne-esineitä.

Kurssille mahtuu 20 nopeinta ilmoittautunutta, varaa paikkasi ajoissa. Ilmoittautumiset kurssinjohtajalle, EI MPK:n järjestelmään, missä kurssi ei ole edes näkyvissä. Myös paikan päällä voi vielä ilmoittautua Minna Rossille, MPK:n uudelle valmiuspäällikölle, jos tilaa kurssilla vielä on. Minna Rossi mukana kurssilla.

Kurssi päättyy iltapäivällä klo 15.00 mennessä, jonka jälkeen on mahdollisuus lähteä ampumaan muutamalla perinneaseella aseseppä Martti ’Myrä’ Löppösen sisäampumaradalle. Ampuminen EI siis sisälly tai kuulu MPK-kurssiin, ja on tietenkin vapaaehtoista. Panosmaksu kerätään.

Tervetuloa kurssille!

Janne Kurri, kurssinjohtaja
jpflash@hotmail.com
044 283 3569