Skip to content

Tietoa yhdistyksestä

Savonlinnan reserviläiset ry on yksi Etelä-Savon suurimmista maanpuolustusjärjestöistä. Yhdistys on perustettu 5.11.1936. Jäsenmäärämme on n. 250.

Toimintaamme kuuluu laaja valikoima ampumaharjoituksia, mm. sovellettu reserviläisammunta (SRA), tarkka-ammunta sekä perinneaseammuntoja. Yhdistyksellämme on omaa ammuntakalustoa. Järjestämme sotilaallisia valmiuksia ylläpitäviä harjoituksia; jotoksia, marsseja ja koulutustapahtumia. Jäsenistömme käytössä on ampumarata Savonlinnan Aholahdessa lauantaisin klo 11:00-16:00.

Savonlinnan reserviläiset ry toimii läheisessä yhteistyössä Maavoimien esikunnan kanssa. Osa jäsenistämme kuuluu Etelä-Savon Maakuntakomppaniaan. Komppania kuuluu osana sodan ajan maavoimien paikallispataljoonaan. Komppania harjoittelee useita kertoja vuodessa Puolustusvoimain johtamana. Jäsenemme toimivat myös aktiivisesti Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) organisaatiossa koulutus- ja johtotehtävissä. Teemme yhteistyötä Viron maanpuolustusjärjestön Kaitseliitin kanssa, yhteisiä harjoituksia järjestetään vuosittain sekä Suomessa että Virossa.

Olemme jäseninä Savonlinnan seudun Maanpuolustuskilta ry:ssä, Reserviläisliitossa ja Reserviläisurheiluliitossa. Toimimme yhteistyössä Savonlinnan reservinupseereiden, lähialueiden reserviläisyhdistysten ja Sinibarettien kanssa.

Tuemme sotiemme veteraaneja osallistumalla keräyksiin, juhlajärjestelyihin ja muistamisiin. Toimintaamme kuuluu mm. itsenäisyyspäivän ja joulun kunniavartioiden järjestäminen Savonlinnan seudun sankarihaudoilla ja muistomerkeillä. Lisäksi teemme vuosittain retkiä sotahistoriallisiin kohteisiin sekä Suomessa että lähialueillamme.

Yhdistykseemme voivat liittyä kaikki varusmiespalveluksen suorittaneet tai kutsunnoissa käyneet Suomen kansalaiset sotilasarvosta riippumatta. Myös nuorisojäsenyys on mahdollista. Yhdistyksen jäsenmaksu on 39 € vuodessa, nuorisojäsenillä 34 €. Jäsenmaksu sisältää 8 kertaa vuodessa ilmestyvän Reserviläinen-lehden ja kahdesti vuodessa ilmestyvän Savon Vasama -lehden.

Jäsenistön käytössä on Savonlinnan Pihlajaniemessä ja Enonkosken Laukunlammella sijaitsevat harjoitusalueet, jotka sijaitsevat vesistöjen äärellä. Jäsenten on myös mahdollista lainata tai vuokrata yhdistyksen kalustoa omiin harjoituksiin ja toimintaan. Varastosta löytyy mm. täydellinen paintball-kalusto, majoitteita, sotilaspukuja, alan kirjallisuutta ja perinne-esineitä.

Tervetuloa vapaaehtoisen maanpuolustuksen pariin!

Savonlinnan reserviläiset ry